Az 1875-ben egy kis magyar faluban született Julius Newman és családja 1888-ban hajózott át az Atlanti-óceánon, hogy az amerikai álmot keresse. Mivel Juliusnak nem volt középső neve, választania kellett egyet, mielőtt a munkások kitölthették volna a beutazási papírokat. Mivel tanácstalan volt, a bevándorlási hivatalnok segítségét kérte, aki a nagy római Caesart javasolta. Julius örült a gondolatnak, hogy egy történelmi vezető és hódító után nevezték el, de az ügyintéző elírása miatt - a Caeser-t "e"-vel írták. Így született Julius Caeser (J.C.) Newman, amerikai állampolgár.
Bátyjaival ellentétben, akik szabók lettek, J.C. vágyott a szivargyártásra. Édesanyja ezért havi 3,00 dollárt fizetett egy tapasztalt szivargyárosnak, hogy megtanítsa fiatal fiát a kézi szivarcsavarás művészetére. J.C. nem is sejtette azon a napon, 1895 májusában, amikor megalapította cégét, és kézzel sodorta első 500 szivarját a családi fűszeresnek, hogy ezzel egy olyan családi örökséget alapított meg, amely négy generációval később is virágozni fog. Valójában az 1895-ben engedélyezett 42 000 szivargyártó közül a J.C. Newman Cigar Company az egyetlen prémium szivargyártó, amely még mindig az alapító család tulajdonában van, és az ő vezetésével működik.
A Diamond Crown volt a J.C. egyik legkorábbi szivar márkája. Eric és Bobby apja, Stanford J. Newman 1995-ben újra piacra dobta a Diamond Crown-t, hogy megemlékezzen a J.C. Newman Cigar Company 100. évfordulójáról. A teljesebb ízű Diamond Crown MAXIMUS 2002-ben következett.
2010-ben, J.C. 135. születésnapja és cégünk 115. évfordulója alkalmából megjelent a Diamond Crown Julius Caeser. A Diamond Crown Julius Caeser szivarokat aprólékosan, kis tételekben, kézzel sodorja a Tabacalera A. Fuente a Dominikai Köztársaságban. Mint minden Diamond Crown szivar, a Julius Caeser is a legmagasabb szintű minőségellenőrzésnek van alávetve.
Felfedezheti, hogy a Julius Caeser merész, gazdag, jellegzetes ízét a különösen ízletes ecuadori havannamagos borító, valamint a finom dominikai kötőanyag, a válogatott dominikai és közép-amerikai töltődohányok öt évig gondosan érlelt, sima, robusztus keveréke adja.