Bentley szivarok Nicaraguából - Közép-Amerika nemes kultúrája
A Bentley autómárka valószínűleg mindenki számára ismerős lehet. Az 1998 óta a VW-hez tartozó autógyártó pontosan ugyanezt az esztétikát azonban egy Nicaraguából származó szivarban is megtalálhatjuk. A nemes név mindent elárul: a közép-amerikai állam északi részéből származó dohány talán az egyik legmodernebb a piacon, de semmiképpen sem veszít ezáltal értékéből, épp ellenkezőleg: néhány év alatt a Bentley vállalkozóihoz hasonló nagy manufaktúrák olyan manufaktúra-franchise-t alkottak, amely mindenekelőtt az egyediséget és a hatalmas értéket képviseli.
Maga a dohánytermesztés nagyon hosszú ideig létezett Nicaraguában, mielőtt úgy döntöttek, hogy a nemes exportterméket hivatásszerűen, manufaktúrák számára termelik. Ennek a régóta fennálló kultúrának köszönhetően a dohány és a termesztés módja semmivel sem marad el a közép-amerikai régió más dohánynemzeteinek termesztésétől. A külső körülmények a trópusi éghajlatnak köszönhetően tökéletesek, így a gazdáknak csak a hagyományos termesztési automatizmusokat kell alkalmazniuk a nemes Bentley Nicaragua szivar előállításához. Ezt a szivart mindenekelőtt a kiválóan sima borítólevél jellemzi.
A Bentley Nicaragua szivar nem csak a gyártás és a szerkezet tekintetében meggyőző. A tényleges ízében is rendkívül exkluzívnak mutatkozik, ami egyértelműen igazolja az intenzív árat. Az egyes modellekben megjelenő jegyek éppoly értékesek, mint amennyire számosak: a földtől a fáig, a bőrös-mogyorós és a borsos-fűszeres pörkölt aromáktól a 20-100 perces füstölési élmény során kibontakozó különböző aromaszinteket talál.
A fent említett sima kötőanyag előnye, hogy mindenekelőtt az égés még mindig hihetetlenül egyenletes, még egy páratlan vagy denigris vágás esetén is. A Connecticut borítót leszámítva ez a nicaraguai Bentley szivar is tisztán nicaraguai termék, ami egyértelműen tükröződik a harmonikus ízélményben. A kiváló minőségű kivitelezés másik nagy előnye a füstölés és a hamu élménye. Ez stabil és szilárd, nem laza és poros, mint ahogyan az a gyengébb minőségű szivaroktól ismert.
Read moreShow less