Click for more products.
No produts were found.

La Galera Cigars

Közzétéve1 év óta
Kedvelt1

A dominikai szivargyártó "Jochy" Blanco (valódi nevén José Arnoldo Blanco III) számára nem idegen a díjnyertes szivarok készítése. Végülis amióta az eszét tudja, a dohányiparban dolgozik, és a dominikai dohányipar egyik legelismertebb alakja.
Bár kiemelkedő szerepet játszott a La Flor Dominicana, Aging Room, Kristoff, Matilde, Señorial és mások kritikusok által is elismert kiadványainak megalkotásában, úgy tűnik, hogy büszkesége és öröme manapság a La Galera. Egy olyan termékcsalád, amelyet 2008-ban indított el, és amelynek minden aspektusát fia, José Manuel Blanco mellett felügyeli.
Nemrégiben a La Galera szivarok visszatértek a kanadai piacra a House of Horvath-on keresztül, és jó benyomást tettek a kanadai kiskereskedőkre és a szivarrajongókra egyaránt.

A La Galera szivarokat a Tabacalera Palma gyárban készítik, amelyet eredetileg 1936-ban alapított Jochy apja, José Arnoldo Blanco II, így ez az egyik legrégebbi gyár az országban. A Tabacalera Palma jelenleg Tamborilban található, amely a Dominikai Köztársaságban, Santiago külvárosában van.
Az 1980-as évekig kizárólag a helyi piac számára készített szivarokat, kizárólag dominikai Olor dohányt használva.
Az 1980-as években Jochy vette át a vezérigazgatói posztot. Ez idő alatt a vállalat először kezdett dohányt és szivarokat beszerezni exportra.
Azóta a Tabacalera Palma exponenciálisan nőtt, áttelepült, és számos saját márkát fejlesztett ki a világ néhány vezető szivargyára számára.
Emellett nagyon pozitív hatást gyakorol a közösségre azáltal, hogy közvetlenül foglalkoztatja a lakosságot, támogatja a helyi termelőket, valamint támogat egy maroknyi ügyet, köztük a Tamboril árvaházat, a Tűzoltók mecénását és számos helyi sportszervezetet.

Jochy Blanco
A Tabacalera Palma továbbfejlesztése mellett Jochy Blanco számos dohánytermesztési, betakarítási, érlelési és feldolgozási technikát hozott létre és fejlesztett tovább - ideális tényezők, amelyek növelik a dohány minőségét és a kész szivar minőségét.
Születésekor Jochy a 8. gyermek volt a családja összesen 9 gyermeke közül, és a család negyedik generációs dohánytermelőjét képviseli (nagyapja egy José Manuel Blanco Lozada nevű spanyol volt, aki a 19. század közepén vándorolt a Dominikai Köztársaságba, hogy trópusi gyümölcsökkel és dohánnyal kereskedjen).

Ma Jochy a Dominikai Köztársaság legnagyobb dohánytermelői közé tartozik.
Santiago-i gazdaságain kívül Jochy La Canela, Gurabo, Jacagua és Mao településeken is termeszt dohányt. Jochy még egy korszerű farmon is osztozik Litto Gomezzel, a La Flor Dominicana dohánytermelőjével, az Estancia Flor de Palma nevű farmon.
További dohányt vásárol olyan termelőktől, akiket egykor az apja, Arnoldo alvállalkozóként foglalkoztatott.
Elsősorban a Criollo '98 és a Piloto Cubano dohányt termeszti, amelyek nem meglepő módon kiemelkedőek.
Jochy jól ismeri a Cibao-völgyben elterülő farmjain termesztett dohányok különböző mikroklímáinak különböző tulajdonságait és jellemzőit.

A La Galera esetében Jochy sosem volt az a fajta, aki egyszerűen csak követi a csomagot, ezért a termékcsaládon belül minden egyes vitolának (formának) szokatlan, de nagyon egyedi nevet adott. Olyan spanyol nyelvű neveket használtak, amelyek jellemzően a dohányiparral kapcsolatos hétköznapi tárgyakhoz, eszközökhöz - sőt, még a munkakörökhöz is - kapcsolódnak.
A rövid gordókat például Pilonesnak hívják - a pilones egy halom fermentált dohányt jelent.
A robustosokat Chaveta-nak hívják; a nevét a félkör alakú késről kapta, amelyet a borítólevél levágására használnak, mielőtt a szivarra kerül.
És ne feledkezzünk meg a toro-méretű kiadásokról sem, amelyeket El Lectornak nevez. A Kubából származó "el Lector" az a személy volt, aki gyakran a szoba elején ült a szivargyárban a munkásokkal szemben. A Lector feladata az volt, hogy hangosan olvasson fel újságokból, más irodalmi művekből, sőt, akár verseket is, hogy egyszerre inspirálja és ébren tartsa a munkások elméjét, miközben ők a szivarok teljes egészében kézzel történő megalkotásán fáradoznak.

Mindent egybevetve, a La Galera alapcsaládja négy keveréket tartalmaz: Connecticut, Habano, Maduro és az 1936-os Box Pressed.

- A Connecticutot gazdag ecuadori Connecticut levéllel csomagolják, a kötőanyag és a töltőanyag kombinációja dominikai termesztésű magvakból áll, amelyek a Tabacalera Palma Cibao völgyében lévő farmjairól származnak.
- A Habano állítólag Jochy személyes kedvence, amit szívni szokott. Kiemelkedően ízletes ecuadori Habano borító, dominikai termesztésű Corojo kötőanyag és Piloto Cubano, Criollo 98 és Pelo de Oro töltőanyag alkotja. Azt is mondják, hogy a Habano a Tabacalera Palma gyár munkásainak kedvenc szivarja, amelyet munka közben szívnak.
- A Madurot gazdag mexikói San Andrés borító borítja, és a Tabacalera Palma Jacagua és Gurabo farmjairól származó ízletes Piloto Cubano és Criillo 98 dohányok egészítik ki.
- Az 1936 Box Pressed Habano borítóba csomagolt, és a Tabacalera Palma mesterműve, amelyet a La Canela farmról származó legfinomabb és legragyogóbb dohányok gyűjteménye ölel körbe.

A La Galera alapcsalád 4 kiadása együttesen az erősség, az íz és az intenzitás teljes spektrumát kínálja a dohányosok számára.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Hozz létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Sign in

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlisták használatához.

Sign in