Click for more products.
No produts were found.

Kristoff szivarok

Közzétéve10 hónap óta
Kedvelt5

A banki tevékenységről a szivarra való áttérés nem ritka dolog. Elvégre Herman Upmann német bankár volt az, aki 1840-ben elkezdte gyártani azt a kubai márkát, amely ma is az ő nevét viseli. Upmann azért készítette a szivarokat, mert szerette elszívni őket, és azért, hogy népszerűsítse havannai bankját.

A mai idők bankárja, Glen Case és a Kristoff Cigars esetében ez inkább gazdasági okokból történt, és a szivarokat nem magáról, hanem fiáról, Christopherről nevezték el.

Glen Case tizenéves kora óta szivarozik, és körülbelül 18 évet töltött a pénzügyi szektorban. A vállalati világ stressze megviselte, és a 2000-es évek elején Glen úgy döntött, hogy kipróbál valami mást. Felesége, Teri sikeres szivarbróker volt, akárcsak az apja, így Glen úgy döntött, hogy csatlakozik a családi vállalkozáshoz és képviseli a szivar márkákat az Egyesült Államokban. Sajnos a sikerük végül ártott nekik, amikor az egyik legnagyobb ügyfelük azzal kereste meg őket, hogy "olyan jó munkát végeztél nekünk, hogy kirúgunk téged, és házon belülre oldjuk meg a dolgainkat". Glen ezt őrültségnek tartotta, de a felesége azt mondta neki, hogy ez a brókerbiznisz már csak ilyen.

Megfogadva, hogy nem akarják ezt még egyszer átélni, Glen és felesége úgy döntöttek, hogy a legjobb módja a folytatásnak, ha saját szivarokat készítenek. Glen 2004-ben éppen ezt a döntést készülődött meghozni; a szerencse úgy hozta, hogy Rolando Villamil a dominikai Charles Fairmorn gyárból Chicagóban járt, hogy megkérje Case-t, hogy képviselje az amerikai piacra szánt szivarjait. Glen közölte vele, hogy nem foglalkozik tovább az üzlettel, és helyette saját szivarokat szeretne készíteni. Villamil azt javasolta Case-nek, hogy menjen el a Dominikai Köztársaságba és nézze meg a gyárát, mondván, hogy ott keverheti a szivarjait, Villamil pedig felügyelné a gyártást. Néhány héten belül Case ott volt a gyárban, és elkezdett szivarokat készíteni.

Az első szivarok, amelyeket készített, Exclusive szivarok voltak - ma Premium Selection néven ismerjük, és bundled (kötegelt) csomagolásban van jelen a piacon; ezek Natural és Maduro változatban kaphatók. A cég gyártja a Cuban Selectiont is, amelynek a sapka része édes. 2005-ben Case piacra dobta az első eredeti Kristoffot - a Criollót. A Kristoff Maduro néhány hónappal később következett. Glen összesen 18 különböző keverékre bővítette kínálatát, beleértve a Galerones sorozatot, amely az egyetlen olyan szivar, amely nem a Charles Fairmorn gyárban készül. A Galerones-t Abe Flores készíti a PDR-nél.

Az eredeti Criollo és a Maduro ma is a legnagyobb eladásokat produkálja. Case szerint egy kicsit nehéz 18 különböző keverékkel rendelkezni, de szükséges. "Ez egy trükkös dolog, mert a kiskereskedők és a fogyasztók mindig azt kérdezik, mi az újdonság. A kiskereskedők panaszkodnak, ha nem hozol ki minden évben valami újat, de ha új termékeket adsz ki, akkor is panaszkodnak. Mivel az iparágban most olyan nagy a verseny az új szereplőkkel, az én elképzelésem az, hogy frissnek és innovatívnak kell maradnunk. Ez a cél." Case szerint szivarjai azért fogynak jól az Egyesült Államokban és Európában, mert ismertek arról, hogy a közepes és közepesen erős kategóriában teljes ízvilágúak, nem harapósak vagy utóízűek. Case szerint: "Azt hiszem, ez azért van, mert a dohányt kétszeresen és háromszorosan erjesztjük, ami azt jelenti, hogy tovább ülünk rajta, és tovább dolgozunk vele."

Az európai eladásai az összes eladásának körülbelül 4 százalékát teszik ki, de hozzáteszi, hogy ez a szám gyorsan növekszik. Kristoff körülbelül öt éve van jelen Németországban és Spanyolországban, és nemrégiben Lengyelország és Hollandia is csatlakozott hozzá. Klaus és Martina Kleinlagel a németországi Charles Fairmorntól azt mondja: "A Kristoff nagyon jól fogy nálunk, mert a szivarok különböző keverékei mind egyedi ízűek és megjelenésűek. A Kristoff jól ismert a szivaros közösségben azáltal, hogy egyenes, őszinte koncepcióval rendelkezik, és az ár több mint méltányos a kapott szivarért."

Hubert Palus a lengyel Top 25 Cigars-tól hozzáteszi: "A szivarok felépítése és kiszerelése kiemelkedő. Nem is beszélve a különböző dohánykeverékekről, amelyeket használnak, hogy kivételes ízeket hozzanak létre minden egyes szivarban. Levehetem a gyűrűt, és akkor is tudnám, hogy egy Kristoffot szívok".

Az következő években a gyártó választéka további keverékekkel bővült: a Kristoff Connecticut, a Krisitoff Habano és a Pistoff Kristoff.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Hozz létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Sign in

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlisták használatához.

Sign in