Click for more products.
No produts were found.

La Aurora

Közzétéve1 év óta
Kedvelt0

Az eredeti szivargyár a Dominikai Köztársaságban

A La Aurorát 1903. október 3-án alapította Eduardo León Jimenes, egy keményen dolgozó ember, aki dohánytermesztők fia és unokája volt, aki a családi hagyományok elhanyagolása nélkül úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább megy egy olyan szivar márka létrehozásával, amelynek globális dimenziót szánt. Az alapító akkor 18 éves volt, megörökölt néhány "tareas" földet (mértékegység, az angol area megfelelője, kb. 600 m2), és csökkentett létszámmal, mindössze hat alkalmazottal, nagy lelkesedéssel és sok erőfeszítéssel elkezdte felépíteni álmát.
Ma, több mint 113 évvel később, a La Aurora öt kontinensen van jelen, és több mint ezer alkalmazottal rendelkezik.

MÁRKÁK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK
A La Aurora ma a dominikai piac vezető szivargyára, de márkáit a világ több mint hatvan országában értékesítik. Termelése rendkívül sokszínű, több mint ezer különböző referenciával rendelkezik, olyan jól ismert márkákkal, mint a La Aurora, a León Jimenes, a Princes, a Family Reserve és az Imperiales.
Ezen kívül a La Aurora most egy vadonatúj koncepciót is kiadott:
- La Aurora Cigar World, amely magában foglalja az Aurora által kínált összes olyan terméket és szolgáltatást, amely nem dohány, mint a Factory Tour, amely a Trip Advisor utazási weboldal szerint Santiago de los Caballeros első számú turisztikai látványossága;
- a Cigar Institute, képzési központ amatőrök és dohányipari szakemberek számára, a Dominikai Dohány Intézet támogatásával;
- a "Fernando León Asensio" szivarszalon, egy felújított üzlet;
- és természetesen a Rum E. León Jimenes 110 Aniversario, a dominikai rumok keveréke a világ tartalékaiból, amelyből évente csak 3.000 számozott palackot adnak ki.
És hamarosan még több lesz.
Látogasson el a Trip Advisorra, hogy megnézze a jó értékeléseket, amelyeket azoktól kapunk, akik meglátogatnak minket.

LA AURORA ÉRTÉKEI
A La Aurora egy nagy, modern vállalat, amely változatos kínálattal, nagy presztízzsel és jelenléttel rendelkezik a világ összes piacán. Az 1903-as alapítása óta folyamatos és fenntartható a növekedése. Eduardo León Jimenes alapításától kezdve napjainkig, amikor is az unokája, Guillermo León Herbert vezeti a céget, a La Aurora értékei a családi vállalkozások értékei: becsületesség, tisztesség, a kiválóság iránti szenvedély, jó üzleti magatartás a beszállítókkal és a munkavállalókkal szemben.


1903. október 3.

Eduardo León Jimenes Eduardo León Jimenes megalapította a La Aurora Cigars-t.
A 18 éves Eduardo León Jimenes egy kis befektetéssel megalapította a La Aurora szivargyárat a Santiago de los Caballeros tartománybeli Don Pedro, Guazumal közösségben. Elkezdődik az álom egy globális dimenziójú, kézzel készített szivar márka létrehozásáról. Azok az első szivarok "Perfecto" formátumúak voltak, a doble figurado, amelyeket még ma is nagyon korlátozott számban, mindössze napi 100 darabot gyártanak a mesteremberek. A La Aurora a Dominikai Köztársaság legnagyobb üzleti csoportjának, az E. León Jimenes Groupnak a magja.


1912

A gyár Santiago de los Caballerosba költözik.
A La Aurora gyár Santiago de los Caballeros városába költözött, ami új lendületet adott az üzletnek. A La Aurora kezdett kiemelkedni a legtöbb szivargyár közül, amelyek azokban az években még a városban működtek. A munkaterhelés megnőtt a szivarok magas minősége miatt, ami nagyobb keresletet támasztott irántuk.


1914

Az első gyűrűs szivarok Az első gyűrűs szivarok
A La Aurora elhelyezi az első gyűrűket a szivarokra, amelyek piros és arany színben készültek, középen a spanyol címer allegóriájával.


1922. április 2.

Francisco Fernando Arturo León Asensio Francisco Fernando Arturo León Asensio
Santiago de los Caballerosban megszületik Francisco Fernando Arturo León Asensio. Ő lesz az az ember, aki majdnem fél évszázadon át irányítja a La Aurorát. Fernando León Asensio a dominikai dohánykultúra legendájává válik: szenvedélye, tudása és közelsége miatt kiérdemli a Cibao völgy összes dohánytermelőjének tiszteletét és csodálatát.


1926

A fekvő oroszlán A fekvő oroszlán
A fekvő oroszlán először a La Aurora gyűrűkben jelenik meg az E.LEON (Eduardo León, a vállalat alapítója) felirattal, arany színben, vörös alapon. Ez az oroszlán lesz a márka és az egész vállalatcsoport igazi szimbóluma.


1930

E.León Jimenes C. por A.E.León Jimenes C. por A.
Az Aurora átalakul E.León Jimenes C. por A.-vá (részvénytársasággá) 100.000 arany dominikai peso alaptőkével, amely ezer darab, egyenként 100 arany peso értékű részvényre oszlik, amelyeknek mindig névlegesnek kell lenniük. Eduardo León Jimenes lesz az igazgatótanács elnöke, testvére, Herminio pedig alelnök.


1937. szeptember 29.

Eduardo León Jimenes Eduardo León Jimenes meghal
Eduardo León Jimenes 52 éves korában szívbetegség következtében meghal. Testvére, Herminio veszi át a vállalatot. Don Eduardo hét gyermeket hagy hátra a Maria Asensióval kötött házasságából: Maria Rosa, Eduardo, Fernando, Carmen, Guillermo, Clara és José. A 18 éves Eduardo León Asensio és különösen a 15 éves Fernando León Asensio segít nagybátyjának az üzlet folytatásában.


1940

Eduardo León Asensio Eduardo León Asensio lesz az elnök
A 21 éves Eduardo León Asensio lesz E. León Jimenes C. por A elnöke. Fernando León Asensio a dohánytermesztés felé fordítja erőfeszítéseit. A második világháború kitör a La Aurora üzletben is. A vállalat éppen csak elkezdte a szivarok exportját, de a tengerek bizonytalansága - mivel a teherhajókat folyamatosan támadták a hadihajók - arra késztette a vállalatot, hogy leállítsa az exportot.


1950-es évek

blog La Aurora A fiúk extra erőfeszítése
Eduardo, Fernando, Guillermo és José León Asensio, Eduardo León Jimenes fiainak extra erőfeszítéseket kellett tenniük, hogy leküzdjék a Trujillo diktatúra által támasztott nehézségeket és akadályokat. A dominikai zsarnok egyébként is megpróbálta átvenni az ellenőrzést az egész dominikai dohányipar felett, hirtelen törvényekkel és új adókkal zaklatta a vállalatokat, amelyek megakadályozták a fejlődésüket.


1951. július 1.

Herminio León JimenesHerminio León Jimenes meghal
Herminio León Jimenes 65 évesen meghal
(1886. április 25. - 1951. július 1.)


1957

Sindicato de Trabajadores de E. León JImenes, C. por A.
A cigarettagyártáshoz szükséges új technológiák és gépek keresése a León testvéreket egy olyan döntés meghozatalára késztette, amely a maga korában nagyon modernnek tekinthető, és a La Aurora jelentős hozzájárulása a munkavállaló és a munkaadó közötti kapcsolatokhoz: augusztus 28-án "E. León Jimenes, C. por A. Munkavállalók Szakszervezete" néven létrehozták az első szakszervezetet, amely novemberben aláírta az első kollektív szerződést, amely elismerte a munkavállaló jogait. Ezzel a megállapodással a León testvérek biztosítani akarták alkalmazottaiknak, hogy a gépek nem csak nem fognak elbocsátásokat eredményezni, hogy az embereket gépekkel helyettesítsék, hanem a munkavállalóknak is hasznára válnak.


1960. március 15.

Guillermo León Herbert Guillermo León Herbert megszületik
Megszületik Guillermo León Herbert Santiago de los Caballerosban.
Ő a La Aurora jelenlegi elnöke, és családjában a harmadik generáció, aki a szivarüzletet vezeti.


1961

blog La AuroraFernando León népszerűsíti a dominikai szivarlevél termesztését.
Fernando León népszerűsíti a dominikai borítólevél termesztését Sabana del Puerto-ban, Santiago de los Caballerostól délre, a főváros felé félúton.
A projektet két évvel később a szörnyű időjárási viszonyok miatt abba kellett hagyni, de a tapasztalatok nagyon hasznosak lesznek a jövőre nézve.


1963

blog La AuroraA szivar export visszatér
1963 kulcsfontosságú év a La Aurora számára. A gyár új székhelyre költözik Villa Progresóba, Santiago de los Caballeros külvárosába, ahol megkezdik a cigarettagyártást, de ekkor indul újra világszerte a szivar export. Az alapító álma újra kezd formát ölteni. Ezt az új lendületet a család erőfeszítéseinek egyesítésével hajtották végre, Eduardo León Asensio vezetésével, Fernando León Asensio tudásával a dohánytermesztés és betakarítás területén, valamint a fiatalabb testvérekkel, Guillermóval és Joséval, akik felelősséget vállalnak a családi vállalkozásban.


1963. április 2.

blog La Aurora Az új cigarettagyár
A 41 éves Fernando León Asensio születésnapját választották az új cigarettagyár felavatásának napjául Juan Bosch, a Dominikai Köztársaság demokratikus elnöke jelenlétében, aki így szólt: "A León Asensio testvérek új cigarettagyáruk részvényeseivé tették munkásait. Ez azt jelenti, hogy ők Santiago új iparosai, akik a társadalmi igazságosság modern koncepciójában is előrehaladtak". A Villa Progreso gyárból kerülnek ki a helyi piacra a cigaretták márkái: La Aurora, Leones, Sublime, Perlas (gyöngyök), Oro Negro (fekete arany), Premier (mindegyiken a fekvő oroszlán logóval) és később az Apollo Club, Polar, Criollo, Royal, Nacional és végül a Marlboro.


1969

blog La Aurora A csoport megállapodást köt a Philip Morris Inc. vállalattal
A Dominikai Köztársaságban a szőke dohánytermesztés terén hosszú évekig tartó kölcsönös támogatás után az E. León Jimenes Csoport megállapodást köt a Philip Morris Inc. vállalattal a Marlboro cigaretta gyártásának és értékesítésének kizárólagos jogáról a Dominikai Köztársaságban. Eközben az E. León Jimenes kénytelen volt számos feltételt teljesíteni mindig a betű szerint: a márka és a termék védelme a Philip Morris előírásainak, szabályainak és irányításának megfelelően. Az amerikai dohányipari óriáscéggel kötött megállapodás 2006-ig tartott.


1983

blog La Aurora Guillermo León Herbert elkezd dolgozni a León Jimenes csoportnál.
Guillermo León Herbert az E. León Jimenesnél kezd el dolgozni a logisztikai osztályon, bár apja, Fernando León már egészen fiatal kora óta gyakran vitte a dohányföldekre. Az első szakmai lépéseket a dohány világában nyáron tette meg, amikor a csoportnál dolgozott gyakornokként, hogy mindent megtanuljon a prémium szivarok teljes folyamatáról. Guillermo Leónnak jó emlékei vannak arról a családias bánásmódról, amelyet édesapja a termelőkkel szemben tanúsított, és ugyanakkor arról a tiszteletről, amelyet ezek iránta tanúsítottak.


1983. február 14.

blog La Auroa A Bohemia sörfőzde megnyitása
E. Leon Jimenes egy új ágazatba, a söriparba lép be a Bohemia sörfőzde megnyitásával, amely a Bohemia, egy pilseni típusú márka, a Löwenbräu, egy német maláta sör és 1984 januárjától a Heineken nemzetközi hírű márka licencgyártása.


1986

blog La AuroraLa Aurora és a Presidente.
A Cerveceria Nacional Dominicana, a President sör tulajdonosának megvásárlásával a Leon Jimenes csoport az ország sörpiacának abszolút vezetőjévé válik. Most már három országos márka van, amely a csoportot tartja: La Aurora, Presidente és Nacional.


1987

León Jimenes León Jimenes
A La Aurora márka megújítása egy új szivar márka, a Leon Jimenes bevezetésével kezdődik, amely a cég alapítói, Eduardo León Jimenes és testvére, Herminio León Jimenes előtt tiszteleg. A La Aurora az új dohányosokat keresi egy lágyabb keverékkel, de a híres Connecticut borítóval, amely mostantól jellemző lesz erre a szivarra.


1995

blog La Auroa Guillermo León Herbert veszi át a La Aurora vezetését.
Guillermo León Herbert átveszi a La Aurora vezetését apja, Fernando León Asensio mellett.


1997

blog La Aurora A La Aurora borítóleveleket (wrapper-t) termeszt Sabana del Puerto-ban.
Újraindul egy másik régi projekt: A La Aurora Guillermo Leon Herbert irányításával borítólevélnek való dohányt termeszt Sabana del Puertoban. Az apja által 1961-ben elkezdett projekt újraindítása mellett az az elképzelés, hogy minőségi borítólevélhez jussanak, minőségi érleléssel, hogy a La Aurora századik évfordulójának megünneplésére egy kivételes szivart dobjanak piacra. Az eredmény nem is lehetne jobb: La Aurora 100 Años, száz százalékban dominikai dohány. A szivar limitált kiadásként indult, de a piaci kereslet miatt be kellett építeni a rendszeres portfólióba.


2000

blog La Aurora Új évezred
E. Leon Jimenes más ágazatokba, például a banki és kiadói szektorba is belevágott, és ma már jelentős szerepet játszik a dominikai művészet, kultúra és sport népszerűsítésében és szponzorálásában. Az ezredforduló beköszöntével a konzorciumon belül minden iparágat ugyanabba a szervezeti struktúrába tömörítettek, a León Jimenes Csoport közös neve alatt, amelynek elnöke José León Asensio volt. Guillermo León Herbert vette át a szivarok alelnökségét.
Eközben a La Aurora szivarok már globális dimenzióval rendelkeznek, számos piacon jelen vannak. Innen kezdve a portfólió új szivarszériák fokozatos beillesztésével bővül, új fogyasztókat keresve: La Aurora Corojo, Leon Jimenes Prestige, La Aurora 1495 Santiago de los Caballeros alapításának 500. évfordulójára emlékezve ... az új kiadványokat évről évre jól fogadja a piac.


2001

blog La Aurora Befizetett adók
A León Jimenes Csoport által fizetett adók ebben az évben a dominikai kormány teljes adóbevételének 9,59%-át tették ki, ugyanannyi, mint 2000-ben, amikor ez a szám a teljes nemzeti jövedelem 9,58%-a volt.


2003

La Aurora Preferidos 1903-as sorozat és a La Aurora 100 Años
A La Aurora centenáriumi évét két új, szuperprémium szivarszériával ünnepli: Preferidos Serie 1903, a doble figurado, amely a La Aurora eredeti formátuma 1903 óta és naponta csak száz szálat gyártanak belőle; és a La Aurora 100 Años, egy kivételes szivar, amelyet limitált szériában dobtak piacra, és amelyet a kereslet miatt be kellett illeszteni a rendszeres portfólióba.


2005

blog La Aurora A 2004-es év legjobb dominikai szivarja a világon
A tekintélyes amerikai magazin, a Cigar Aficionado a La Aurora 100 Años Belicoso-t a világ legjobb dominikai szivarjának választotta 2004-ben.


2007

blog La Aurora A La Aurora visszamegy
A La Aurora visszatér az eredethez, és minden tevékenységét Guazumalba helyezi át. Ott, a tamborili szabad zónában található ma a vállalat székhelye.


2009. április 29.

Fernando León Asensio Fernando León Asensio meghal
Fernando León Asensio 87 éves korában meghal.


2010

La Aurora 107 cigars La Aurora 107 sorozat
A sikeres kiadványok folytatódnak: most a La Aurora 107 sorozat, egy erősebb keverék, amely új, a dohányosok igényeihez jobban igazodó formátumokkal rendelkezik; és az Imperiales By Leon Jimenes, egy prémium megjelenésű, értékálló márka.


2011

blog La Aurora A La Aurora tőke és a vállalat leválasztása a León Jimenes csoport többi részéből.
Guillermo Leon Herbert megvásárolja a La Aurora tőkéjének 100%-át, és leválasztja a prémium szivarok gyártását a León Jimenes Group többi részétől. Ez egy visszatérés a kezdetekhez: A La Aurora, amely a Dominikai Köztársaság történetének legnagyobb üzleti csoportjának magja volt, ismét a saját lábán jár.
Ugyanebben az évben a La Aurora megállapodást kötött az Altria vállalathoz tartozó John Middletonnal a Black & Mild gyártásáról. A megállapodásban a La Aurora kötelezettséget vállalt arra, hogy lelkiismeretesen tiszteletben tartja a világ legnagyobb dohányipari vállalatának minőségi előírásait, ami olyan kihívás, amelyet kevés vállalat engedhet meg magának.


2013

blog La Aurora A 110. évforduló
Egy újabb fontos év a La Aurora számára, mivel a termékek diverzifikálásának kezdetét jelzi. A 110. évforduló alkalmából a La Aurora rumot dobják piacra. Ez egy szuper prémium szeszesital, amelynek gyártása mindössze 3000 palack évente, mind számozott. A szivarok oldalán egy kulcsfontosságú termékcsalád: Family Reserve.


2015

blog La Aurora La Aurora Cigar World
2015-ben a La Aurora egy olyan innovatív projekt mellett döntött, amely egyedülálló a világon: La Aurora Cigar World. Ez egy olyan koncepció, amelynek célja a prémium szivarok valódi szakértőinek képzése.


2016

blog La Aurora Visszatekintés a 113 éves múltra
A 113 éves múltra visszatekintő La Aurora egy modern szivargyár, amely több mint 1100 dolgozót foglalkoztat, évente több mint 1 milliárd szálat gyárt, és ma már a világ 67 piacán van jelen.


2017

Tizenegy évvel később a történelem megismétlődik
A Philip Morris fontos gyártási megállapodást kötött a La Aurorával, amelynek keretében a cég megkezdi a Philip Morris cigaretták gyártását.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Hozz létre egy ingyenes fiókot a kedvelt elemek mentéséhez.

Sign in

Hozzon létre egy ingyenes fiókot a kívánságlisták használatához.

Sign in